Huurders

Bent u huurder bij Janus Vastgoedbeheer? Dan is het goed om te weten wat uw rechten en uw plichten zijn.

 

Financieel

Huurbetalingen dienen altijd voor of op de eerste van iedere maand te zijn voldaan op onze rekening met IBAN: NL38ABNA056.48.33.398 t.n.v. Janus Vastgoedbeheer te IJmuiden. Wij verzoeken u duidelijk het adres en de betreffende maand te vermelden.

 

Wanneer de huur niet op of voor de eerste van de maand door ons is ontvangen, dan kunt u van ons een herinnering of aanmaningsbrief verwachten. Hiervoor worden incassokosten in rekening gebracht. Heeft u vragen over een aanmaning, dan kunt u telefonisch contact opnemen op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur of per e-mail administratie@janusgroep.nl. Wij verzoeken u bij het versturen van een e-mail in het onderwerp het adres van het gehuurde te vermelden.

 

Onderhoud

Het onderhoud aan uw huurwoning is te verdelen in twee categorieën: klein en groot onderhoud. Voor klein onderhoud, zoals smeren scharnieren, vervangen van een kraanleertje of het bijvullen van de C.V.-ketel, bent u zelf verantwoordelijk. Voor groot onderhoud is de eigenaar verantwoordelijk. Voor meer informatie over wie in welke situatie verantwoordelijk is, verwijzen wij u graag naar de infopagina van de rijksoverheid. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen met een vraag over het onderhoud van uw huurwoning.

 

Voor het melden van onderhoud en/of schade aan uw huurwoning kunt u telefonisch contact opnemen op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur of per e-mail administratie@janusgroep.nl, eventueel voorzien van foto’s.

Wanneer er sprake is van gevolgschade aan uw inboedel door bijvoorbeeld lekkage, dan is deze schade te verhalen op uw inboedelverzekering.

 

Overige informatie

Opzegging van uw huurwoning/garagebox dient u schriftelijk, met in achtneming van de opzegtermijn, aan ons mede te delen. U ontvangt van ons een bevestigingsbrief met daarin de benodigde informatie voor de oplevering van het gehuurde.

 

De jaarlijkse huurverhoging vindt doorgaans plaats op 1 juli. Twee maanden van te voren wordt u middels een brief op de hoogte gesteld van deze verhoging. Voor meer informatie over de huurverhoging verwijzen wij u graag door naar de infopagina van de rijksoverheid.